Deuromlijstingen

Met een in Belgisch hardsteen uitgevoerde deuromlijsting, geproduceerd door natuursteenvoordebouw.nl, geeft u een duidelijk visitekaartje af. Bij een prachtige massief houten voordeur volstaan een paar houten sponningen niet. Een natuurstenen omlijsting maakt dan het gevelaanzicht helemaal af.

Van oudsher is het gebruikelijk om natuursteen als omlijsting te kiezen. Dat kan strak modern zijn met een glazen ingangsdeur bijvoorbeeld. Maar het kan ook een klassieke oplossing worden afhankelijk van de sfeer van het pand waar de omlijsting voor gemaakt moet worden. In Belgische hardsteen laat zich dat prima realiseren. In België is het veel meer een gebruik om een hardstenen deuromlijsting te kiezen. Vooral in Zuid-Nederland begint men te ontdekken hoe fraai een deuromlijsting kan zijn.

De twee opgaande delen, ook wel stijlen genoemd en een afdekking boven de deur kunnen op verschillende manieren worden uitgevoerd.

Uit een vlak stuk, zonder onderbrekingen, voegen of details. Of wellicht met een andersoortige oppervlakte bewerking. Dat past meer bij de moderne uitvoering. Of in delen waarbij de vormgeving van de voordeur en de overgang naar het bovenlicht wordt benadrukt en de eventuele borstwering in de naastliggende muur ook geaccentueerd kan worden. In verschillende ontwerpen kunnen we u precies laten zien hoe dat eruit komt te zien en wat de mogelijkheden zijn.

Bij de stijlen op de afbeeldingen ziet u een verdikt gedeelte een soort kapiteel, waarmee de overgang van de deur naar het bovenlicht wordt geaccentueerd. Ook de neuten bij de natuursteen dorpel kunnen bijdragen aan het totale aanzien van de deuromlijsting.

Met een goed doordachte omlijsting maakt u de ingangspartij echt af. U plaatst echt visuele accenten waardoor ook de rest van het ontwerp de aandacht krijgt die het nodig heeft. Daarmee wordt een ingangspartij pas echt een blikvanger voor de bezoeker van uw pand.

Kom in contact met Natuursteen voor de Bouw: +31 6 41 60 82 68