Buitendeurdorpels

Buitendeurdorpels zijn de overgang van buiten naar binnen bij een buitendeur. Deze dorpels moeten tegen vocht en tegen belasting kunnen, die voortkomt uit het gebruik ervan. Zo goed als altijd wordt voor deze toepassingen Belgische hardsteen gekozen. Ook binnen bij een natte cel of als overgang bij binnendeuren wordt er vaak een natuursteen oplossing gekozen.

Buitendeurdorpels worden door natuursteenvoordebouw.nl op bestelling en op maat geproduceerd. De buitendeurdorpels zijn verkrijgbaar in de standaard diktes van 20-30-40-50-60-80-100 en 120mm dik. Bij afwijkende diktematen wordt een de opvolgende diktemaat aangehouden, welke dan teruggefreesd of gezaagd moet worden. Dat zijn nogal wat extra handelingen en kostenverhogende factoren. Werken in standaard diktes is altijd het voordeligste.

Een buitendeurdorpel wordt massief uitgevoerd, waarna er over de gehele lengte een afwaterende  sponning in wordt gezaagd en op wens 2 of meerdere met de bovenzijde van de dam gelijklopende (plak)neuten worden ingelijmd. Alle in het zicht komende kanten worden licht gezoet afgewerkt. Dorpels met verhoogde (komo)neuten en/of gecontramalde neuten worden apart geproduceerd. Hiervoor gelden ander prijzen afhankelijk van de hoogte- en diktemaat. Deze worden normaliter verlijmd op de dorpel en indien gewenst voorzien van gaten door en door rond 12 mm ten behoeve van het bevestigen van de dorpel in het houten kozijn. Informatie over deze toepassing kunt u onder het hoofdstukje neuten vinden.

Kom in contact met Natuursteen voor de Bouw: +31 6 41 60 82 68